Dag 21: två goda recept

2011-11-09 | 18:00:03
Chokladmuffins
ca 15 st

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Ställ veckade pappersformar i en långpanna eller på en plåt.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker påsigt. Tillsätt de övriga ingredienserna.
Blanda till sist i smöret.
Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4.
Grädda i 200 grader (175 om varmluft) i ca 10 minuter.


Jag och Ida brukar oftast baka choklad muffins när vi bakar. Vi brukar kolla efter något nytt med det slutar alltid med att vi bakar muffins. Det här receptet kommer ur boken Sju Sorters Kakor som jag och Ida brukar använda när vi bakar muffinsarna.


Enkel cheesecake

Botten:
200g digistivekex
100g margarin

Fyllning:
100g philadelfiaost
1,5 dl florsocker
ca 2 dl vispgrädde
2tsk vanilskocker

Garnening:
Bär ( tex hallon, blåbär ) ca 250g
kräm

Gör så här:
Krossa kexen, smält smöret. Blanda sedan ihop. Tryck ut i en form med löstagbar kant.
Blanda osten, florsockret, vaniljsockret. Vispa sen grädden HÅRT. Blanda sen ihop ostblandningen och grädden. Bred ut i formen.
Lägg på bär. Ringla sen över krämen. Låt stå i en timme.
KLART!

Ett jätte gott resept på en jätte enkel cheesecake. Hur gott som helst. Har förresten redan laggt ut det här receptet, men jag gör det igen..;) Puss/Julia


(Hade ingen bra bild på chokladmuffinsarna, men det hät ät iaf after-8 muffins.. )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0