22.13

2011-11-28 | 22:13:13
min katt.

Läxorna dödar mig, seriöst. Har suttit hela dagen och skrivit på Boken om mig som aldrig verkar bli klar! Sen har vi matte och musik prov på torsdag som jag inte hunnit plugga ett skit till än. Skulle egentligen ha träning idag men jag har så mycket att göra så ja kunde inte fara. Ni får gärna tycka synd om mig..
Kan inget annat än längta till i helgen då det mesta är bortgjort i skolan, kanske jag kan ha lite fritid också. Hoppas ni har en bra vecka iallalfall, kram/ida

Sjuk

2011-11-28 | 21:15:58
Har inte så mycket att skriva. Har varit hemma hela dagen, och sett på tv. När jag vaknade i morse hade jag ont i huvudet, halsen plus lite feber..
Men imorgon kommer jag nog fara till skolan. Är nog inte så jätte sjuk, och jag vill inte missa för mycket nu när vi har massa prov, och sånt.
Men nu ska jag återgå till mitt slappande framför tv:n. Ha en fin kväll! / Julia

it's the most beautiful time of the year

2011-11-27 | 21:56:56
1:a advent idag. Kände i början på dagen att jag inte kunde få till den där julstämmningen eftersom det inte var någon snö. Men titta vilket fint snötäcke som ligger på marken nu! Tror inte att det ligger kvar så länge men aja,
Idag har min klass stått på stan och sålt knäck,glögg,granar och annat för att det var skyltsöndag. Det var så himla mysigt med alla ljus dom har satt upp på torget.
Mysigt värre!
Nu måste jag plugga och sen sova. Hade bra!/Ida

1:a advent

2011-11-27 | 11:09:00
Bakade lussebullar igår.
Idag är det 1:a advent! Inte länge kvar till jul nu! Men det känns inte så, för marken har inte en enda snöfliga på sig. Kan det inte börja snöa snart?
Idag ska jag i ialla fall stå på skylt söndag! Min klass kommer ha bord nr 3, så kom och köpt där!  Men nu måste jag fara och lämna min otroligt ( hmm.. ) goda käck! Ha en fin dag! / Julia

Hungerspelen

2011-11-25 | 18:04:18



Håller på att läsa Hungerspelen nu. Har inte kommit jätte långt, men den är jätte bra! Ni borde verkligen läsa den! Det finns två uppföljare också. Fatta eld och Revolt. När jag har läst ut den här boken kommer jag nog köpa Fatta eld.

Och för någon vecka sen när jag och Ida var på bio tillsammans med Julia W och såg Breaking Dawn, såg vi på reklamen att Hungerspelen kommer som film också nästa år!! Den måste vi bara se!

Men ska gå och slöa lite framför tv:n nu. Ha en fin fredag / Julia!

Knäck

2011-11-24 | 22:55:41




Är äntligen klar med knäcken! Jag bakade flera sattser så jag fick ganska många påsar ändå. Hela kvällen har det varit julstämmning här i huset. Jag bakade knäck med lite hjälp av lilla syster. Mamma har gått runt och pyntat huset och det har spelats julmusik under hela kvällen. Nu önskar jag bara att det kan komma lite snö! Det är ju bara en månad kvar till jul. Den fantastiskaste tiden på året blir ju förstörd.. Kan ni tänka er en jul utan snö!!??

Men nu måste jag nog gå och sova. Ses imorgon! / Julia

.

2011-11-24 | 20:40:02
Bara en månad kvar, det är helt galet! Ska nog göra lite fint inför julen ikväll, sätta upp ljusstake och städa lite. Lyssna på julmusik. Astaggad för jul nu asså.

Tonat

2011-11-24 | 19:21:22
Igår tonade jag håret lite mörkbrunare. Den färg jag hade förr var för ljus. Mitt hår är väldigt mörkt i botten, så jag tonde håret lite mörkare nu, så jag slipper färga utväxten jag får.
Men nu ska jag baka knäck till Skyltsöndag som är i helgen. Min klass kommer stå där, så alla läsare i skellefteå får jätte gärna komma och köpa! Vi kommer sälja knäck, lussebullar, Glögg, Kransar, Julgranar och mycket mer.
Ha en fin kväll/ Julia

flamenco

2011-11-23 | 22:16:48
iphone+instagram.

Hade flamencodans ikväll med min fina dansgrupp. Det var himla svårt men aah va kul det var!
Har SO-prov imorgon om revolutioner och kolonialism o sånna grejer. Det måste gå bra för mig imorn, men vi får se hur det blir.
Hoppas ni har haft en fin onsdag!/ida

Fillimpa

2011-11-23 | 16:17:34
Nu har jag kommit hem från en vanlig dag i skolan. Har tagit mig en jätte god fillimpa som jag bakade igår med mamma! Älskar det! Godaste brödet som finns. Någon som har smakat det? Fast det finns ju jätte mycket olika recept på det, typ med nötter i osv..
Men här är iallafall det recept jag bakar efter.

Ingredienser

1 liter långfil
1 kg rågsikt
4 dl sirap
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1 msk anis
1 msk fänkål eller 2 msk brödkryddor

Gör så här
Rör ihop fil med allt utom mjölet.
Blanda väl och arbeta ner mjölet. Skrapa över degen i smord långpanna.
Slå på ugnen på 100 grader och sätt in pannan på nedersta falsen i 45 minuter.
Höj pannan till mitten av ugnen och öka värman till 150 grader. Grädda ytterligare 40 minuter.
Tag ut långpannan och låt kakan svalna under bakduk.
Dela kakan i 6 bitar.
Limporna blir utmärkta om de fryses.
Men ni får ha en trevlig eftermiddag/kväll. Måste ta och plugga lite till So provet imorgon.. / Julia

Julpynt

2011-11-22 | 22:09:54
Ikväll har följde jag mamma på coop. Gick och kollade på julsaker. Snart borde det väl vara dags att pynta? Eller..? Det är ju snart 1:a advent! Och sen börjar ju julkalendern! Någon som vet vad det är i år? Hoppas det blir någon bra, typ som Diesel råttor och sjömansmöss eller något sånt.. Jag minns att jag älskade den när den gick. Dom skulle kunna göra en 2:a!
Men nu ska jag ta mig lite kvälls mat. Ha det bra! /Julia

Farsdag

2011-11-14 | 16:21:28
Igår var det farsdag! Hade inte tid att blogga något för jag skulle både till farfar och sen till mormor och morfar. Men ville bara säga GRATTIS till pappa i efterskott! Hoppas du fick en bra farsdag!


Tårtan igår.

Kram/Julia

Landet

2011-11-14 | 16:08:46
Kan inte redigear mina bilder så bra. Har inte Photoshop på Appledatorn, och kan inte med deras pogram.
Igår gick jag ut och skulle fota hos farfar som bor lite längre  ut på landet än jag, men jag kunde bara fota typ 10 bilder för mitt minneskort var nästan fullt...
Idag har jag varit på skolan som vanligt. Vi har Tema vecka i veckan, så det blir nog en ganska slö vecka. Vi hade HK halva dagen och skulle baka bullar, bröd och soppa. Det gick ju jätte bra för mig och Ida!! Vi skyflade bara i några dl mjöl för mycket i bullarna, och hade i dubbelt så mycket vatten man skulle ha i bröden. Ja jätte bra!!!;) Men det var ialla fall kul, och vårat resultat blev ganska gott tillslut!
Ha en fin kväll/Julia

söndag den trettonde november

2011-11-13 | 21:43:30
Jag har haft en grym helg, har en hel skattkista full med saker jag vill berätta! haha. Var på den första konfaträffen igår och träffade massa nya människor. Vi körde tävlingar i olika lag och mitt lag kom tvåa och vann hur mycket godis som helst. Hade jättefina trevliga tjejer i laget och de ska bli kul att träffa dom igen sen. Ska gå sommarkonfrimation så det är ett tag tills det blir något igen men i sommar ska vi åka någonstans på typ ett "läger" och vara där i fem dagar.
Var knappt hemma efter konfan utan for direkt till min dansuppvisning. Dansade i Dans i novembermörkret. Det gick sådär för mig men det var kul. Såg också min andra dansgrupp och ni var superbra tjejer!
Sen for jag till linus och var med han och david.
Idag har jag haft träning och varit hos mormor o morfar och firat farsdag. Helgen har gått så himla fort så känns lite jobbigt att det är skola imorn. Får väl trösta mig med att det snart är helg igen;)
Ha det bra, kram/Ida

dag 22: 5 webbsidor jag är inne på

2011-11-11 | 17:19:20
Blogg.se
Facebook
Mina vännersbloggar
Andr bra bloggar
Youtube


Ja, är inne på massa andra sidor också. Och sen mina vänners bloggar lite fler än bara en hemsida..;)


Nu har vi ju bara några dagar kvar på vårann 30 dagars lista. Har den varit intressant eller bara tråkig??
/Julia

make a wish

2011-11-11 | 11:11:00

Dag 22 - Fem webbsidor jag ofta är inne på

2011-11-10 | 20:08:51
  • FACEBOOK. Bara jobbigt.. Helt beroendeframkallande. facebook är något jag kollar in på varje dag.
  • BLOGG.SE. Fixar lite inlägg till er, så ni har något att läsa!
  • GOOGLE. Typ bästa sidan ever!? Om man vill veta något, hur saker stavas osvosv
  • BLOGGAR. Kan inte skriva upp bara en blogg. Bloggar.

Tänkte skriva Spotify på den sista.. men det är ju inte någon hemsida. Har faktiskt ingen fler jag brukar vara inne på så speciellt ofta. Har inget mer och skriva så vi hörs. /ida


En bild som inte har något alls med inlägget att göra. Men önskar att det kunde komma lite snö nu istället för regn. Det skulle vara trevligt de.


icecover

2011-11-10 | 16:31:00


Det börjar bli väldigt mörkt ut nu. Redan när man kommer hem från skolan. Jag fotar igentligen aldrig med blix, för jag tycker att färgen blir mycket snyggare utan. Men nu får jag alltid använda blixt, för den lilla tid som det är ljust ute måste man tillbringa i skolan.

Har ialla fall kommit hem från skolan för ett tag sen. En vanlig tråkig dag... Men ni får ha en trevlig kväll! Måste göra lite läxa nu. /Julia

fly away, high away

2011-11-09 | 19:22:26

©

Jag var ute och skulle fota fåglar här om dagen, inte det lättaste! Det blev nästan bara dåliga bilder. Den här fågeln ovan hade så fina färger tycker jag,

Idag har jag varit ännu en dag i skolan. Tror inte att man vill veta hur många dagar det blir sammanlagt som man har spenderat i skolan, kan inte vara en liten siffra. Har jobbat på som vanligt, måste bli klar med min Boken om mig som ska vara inlämmnad snart. 
Nu ska jag på dansträning, puss /ida 

Dag 21 - 2 goda recept

2011-11-09 | 19:04:16

Ingredienser TOSCAKAKA

4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smält smör

Toscasmet:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop med resten.
Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter.
Koka under tiden ihop toscasmeten under omrörning.
Ta ut kakan ur ugnen, låt kakan svalna något och bred sedan över smeten.
Grädda ytterligare 10 minuter tills toscatäcket fått lite färg.

Enkel att göra och såå himla god. Även fast jag inte äter så mycket kakor, men när jag väl gör det är den här en favorit! Ni måste testa. De är många som brukar gilla dom här.


Ingredienser POLLYKAKA


3 ägg
2 dl socker
200 gram mörk choklad, 70%
100 gram smör
0,5 dl vetemjöl
1 påse Polly

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst. 
Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den smält helt. 
Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet och Pollyn.
Häll smeten i en smord form med avtagbara kanter.
Grädda i 175 grader i  ca 20-25 min.

Jag vet inte om det här är samma recept som vi brukar använda men den här kakan är helt oemotståntligt god..
Källor<--

Dag 21: två goda recept

2011-11-09 | 18:00:03
Chokladmuffins
ca 15 st

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Ställ veckade pappersformar i en långpanna eller på en plåt.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker påsigt. Tillsätt de övriga ingredienserna.
Blanda till sist i smöret.
Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4.
Grädda i 200 grader (175 om varmluft) i ca 10 minuter.


Jag och Ida brukar oftast baka choklad muffins när vi bakar. Vi brukar kolla efter något nytt med det slutar alltid med att vi bakar muffins. Det här receptet kommer ur boken Sju Sorters Kakor som jag och Ida brukar använda när vi bakar muffinsarna.


Enkel cheesecake

Botten:
200g digistivekex
100g margarin

Fyllning:
100g philadelfiaost
1,5 dl florsocker
ca 2 dl vispgrädde
2tsk vanilskocker

Garnening:
Bär ( tex hallon, blåbär ) ca 250g
kräm

Gör så här:
Krossa kexen, smält smöret. Blanda sedan ihop. Tryck ut i en form med löstagbar kant.
Blanda osten, florsockret, vaniljsockret. Vispa sen grädden HÅRT. Blanda sen ihop ostblandningen och grädden. Bred ut i formen.
Lägg på bär. Ringla sen över krämen. Låt stå i en timme.
KLART!

Ett jätte gott resept på en jätte enkel cheesecake. Hur gott som helst. Har förresten redan laggt ut det här receptet, men jag gör det igen..;) Puss/Julia


(Hade ingen bra bild på chokladmuffinsarna, men det hät ät iaf after-8 muffins.. )

Friskvårds.

2011-11-08 | 21:53:46


Ikväll har jag varit på friskvårds och tränat. Köpte ett tio gångers kort, så jag kommer få träna tio gånger, sen får vi väl se om jag fortsätter och köper 4 månader eller 6 månader. Gick runt och testade lite av varje, löpband, cykel, crosstrainer osv.
Imorgon kväll ska jag och mamma åka dit igen och köra någon tränings dans! Det kommer nog bli roligt!

Dag 20: Min klass.
Har ingtligen inte så mycket att berätta på dag 20. Eftersom jag och Ida går i samma klass, så har hon redan berättat det mesta. Men trivs i våran klass väldigt bra. Och som Ida sa, den är väldigt pratglad, lite galen osv♥

Men måste gå och sova nu. Ha det bra! /Julia

Dag 20 - Berätta om min klass

2011-11-08 | 17:22:10
När jag började 6:an fick jag en ny klass, den som ni kan se här uppe på bilden. Trodde aldrig att det skulle bli så bra i den nya klassen som det faktiskt har blivit. Nu har dett gått 2 år och jag är fortfarande så glad över att jag hamnade i den här klassen! Gillar allihopa och vi har haft många roliga stunder tillsammans;)
Ja, om man ska beskriva klassen skulle ja kunna säga rolig, pratglad och lite smått galen kanske.. Helt underbar! Något som ni kanske inte vet är att jag och julia går i samma klass, så ni får väl höra ungefär samma saker från julia senare idag.
Har ni haft turen att få en bra klass?

Ha en bra tisdag allihopa /Ida

Dag 19 - 10 saker jag gillar att göra

2011-11-07 | 20:52:59
  • Lyssna på musik♥
  • Spela musik.
  • Dansa.
  • Vara med vännerna.
  • Fotografera.
  • Blogga.
  • Äta god mat.
  • Vara ute och gå.
  • Resa.
  • Umgås med familj och släkt.
/Ida

Dag 19: 10 saker jag gillar att göra

2011-11-07 | 18:48:31

Dansa, Shoppa, Bada, Resa, Fota, Blogga, sitta vid datorn, vara med mina vänner, leka med Instagram.


Det finns en massa andra saker som jag också gillar att göra. Som att se tv, fixa och leka med håret osv..♥ / Julia

Titta vad jag fick med mig idag hem

2011-11-07 | 18:22:11

Idag gick jag på stan efter skolan. Köpte en Iphone väska från Åhlens för 149kr. Tyckte att den behövdes. Det är inte så ofta jag använder byxor med fickor.

Ikväll ska jag nog försöka plugga lite. Ha en fin kväll. //Julia

Bio

2011-11-06 | 18:28:27



Ikväll ska jag gå på bio och se TinTin med min familj. Det kommer nog bli super bra! Det var ganska länge sen jag var på bio sist nu. Filmen verkar var ganska bra, även om den är tecknad. Den hade fått väldigt bra kritik på alla hemsidor. Någon som har sett den?

Men nu ska jag boka biljetterna! Ha det bra/ Julia

Dag 18 : Min sommar

2011-11-06 | 18:15:51

Skolan skulle sluta om några dagar, och det var hur fint väder som helst. Gick fotorunder med kompisar!


Åkte till London för första gången med min familj!






Hittade en hemlös kattuge. Hur söt som helst!





Åkte till fantastiska Turkiet med mamma, pappa, syrran och farfar som var hur snäll som helst och bjöd oss till paradiset!





Såg Tove Styrke uppträda på Trästocks festivalen.






Vanligt sommar kul!

Vet inte om allt är i rätt ordning. Har världens sämsta minne så hade faktiskt ingen aning.. /Julia

Dag 18- Min sommar

2011-11-06 | 13:50:00
Det här är min älskade klass på brännbollsturneringen sista dagen i skolan före sommarlovet.














Åkte till Göteborg och gick på Liseberg.




Trästocksfestivalen. Bäästa någonsin!



Var i Cypern. Det var helt underbart. Gud vad jag saknar det♥

© Alla bilder tagna med Lumix Panasonic DMC-TZ25 och en Lumix DMC-FZ28.

Sommaren var typ helt perfekt. Det var bra väder, åkte utomlands, fotade massor som ni kan se på bilderna och hängde med mina bästa vänner. Kan inte annat än längta till nästa sommar.
Kram/Ida♥

en söndag du vet.

2011-11-06 | 13:20:52
Hade himla kul igår! Var med några min familj känner och körde Lazerdome. Kom 1:a, vet inte vad som hände haha. Sen åt vi en god middag, såg lite hockey och Skellefteå tog hem segern! Min kusin var också hos oss så det var jättetrevligt.
Har lite panik över att de är skola imorn. Känns som att jag har en massa plugg som måste göras, orkar inte. Men ska gå och göra mig lite lunch nu tror jag. Ha en fin dag,kram.
-Ida

Jewelry

2011-11-06 | 00:43:40
grymt snygga halsband osv, the camden market,london.

/Ida

Iphone heart

2011-11-04 | 16:39:18
Idag har jag varit på stan med mamma. Försökte hitta en bra farsdags present, men hittade inte så mycket. Någon som har ett bra förslag på vad man kan köpa?
Köpte en bok också som jag måste börja läsa. Har snart muntlig bok recencion på skolan.  Brukar nästan aldrig läsa böcker, så hade ingen aning vilken slags bok jag skulle köpa.

Tog fram stativ och fjärrutlösare och fotade lite coola bilder i börkret med min Iphone för ett tag sen. Det vart inte så jätte bra resultat på alla bilder, så visar bara en häte på bloggen. ;)


Men ska äta middag nu, ha det bra! Julia

two years

2011-11-03 | 19:07:22


Har inte varit på värst bra humör idag. Jag orkar verkligen inte med allting, det är påväg att bli sämst.
Var på "klassfest" igårkväll till idag, det var jättetrevligt och vi hade hur kul som helst. For hem på morgonen och la mig och sov direkt. Sen for jag till den satans tandläkaren och dog lite. Åkte hem och åt massor med glass och var på dåligt humör sen hade jag scenrep inför Dans i novembermörkret. Det kommer bli superbra!

Orkar inte blogga, puss /ida

November

2011-11-03 | 13:51:45



Nikon D40

Gick ut lite snabbt och fotade på gården. Har brist på insperation och på saker att fota.  Längtar tills det kommer snö och det blir vitt över allt. Det är så vackert då. Det blir jätte fin bilder.

Men nu ska jag äta lunch. Ha det bra! Kram/ Julia

renovering!

2011-11-02 | 16:33:13
En ny design är påväg, därför det ser lite konstigt ut.
Update: Tillfällig header.

Roligheter i London

2011-11-02 | 12:50:34



London

Ser ni Idas fot på andra bilden?♥
Kram/Julia

Lunch

2011-11-02 | 12:20:02


( Jag vet, sista bilden varit verkligen inte bra. Dålig fokus på köttbullen längst fram... )

Godmorgon! Idag sov jag ända fram till 11. Riktigt skönt! Åt just lite lunch. Skippade frukosten idag eftersom jag sov så länge.

Ikväll är det klass fest, så jag kommer inte kunna blogga så mycket mer idag, men jag kanske hinner slänga in något litet inlägg. Ha en fin dag! Kramkram/ Julia

black and a little splash of red

2011-11-02 | 10:51:23



London♥

-ida


Pepparkakor

2011-11-01 | 23:47:56

Fotat med Iphone 4. Redigerat i appen Instagram.

Ikväll har jag varit med kompisar. Sen åkte jag hem och mumsade på lite pepparkakor. Det är så gott! Börjar längta jätte mycket till jul nu. Borde köpa hem lite pepparkaks deg snart. Älskar att baka pepparkakor ( och äta degen.. ) Man får verkligen julstämning då!

Men nu måste jag gå och sova. Ha en fin kväll/natt. Kram/Julia

ge mig?

2011-11-01 | 17:38:06

monki,h&m,kandee,makeupstore.

Hej, jag har inga pengar. Men jag har just insett att det snart är jul? Så Tomten om du ser det här..(jag har varit snäll iår)
-ida

London pics

2011-11-01 | 00:27:37
©
Blandade bilder från vackra London. London eye, oxford street, gudomliga muffins, london eye, westminister abbey.
/Ida

RSS 2.0